Επείγοντα περιστατικά

Επείγοντα περιστατικά

Τι να κάνετε σε περίπτωση επείγοντος:
Τηλεφωνήστε στο ιατρείο το συντομότερο δυνατόν, αν οι μηχανισμοί χαλαρώσουν ή ξεκολλήσουν. Παρακαλώ μην έρθετε απευθείας στο ιατρείο. Μπορεί να χρειάζεται αρκετός χρόνος για να επανατοποθετηθούν οι μηχανισμοί. Είναι καλύτερα να έχετε κανονισμένο ραντεβού.

 

Σύρμα:  
Αν το σύρμα έχει βγει από τη θέση του, προσπαθήστε να το ξαναβάλετε χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι φρυδιών. Αν τσιμπάει, τοποθετείστε λίγο κερί πάνω του, μέχρι να έρθετε στο ραντεβού σας.

 

Αποκολλημένος Δακτύλιος/Bracket:

   

Αν ο δακτύλιος ή το bracket συγκρατούνται από το σύρμα, τότε αφήστε τα στη θέση τους. Αν «τσιμπάνε», βάλτε λίγο κερί. Αν ο δακτύλιος έχει αποκολληθεί εντελώς, τότε φυλάξτε τον σε μια χαρτοπετσέτα ή ένα κουτάκι και φέρτε τον μαζί στο επόμενο ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση, τηλεφωνήστε στο ιατρείο μας, γιατί οι μηχανισμοί ίσως χρειάζονται επανατοποθέτηση το συντομότερο δυνατόν.

 

Πόνος:   
Κατά την πρώτη εβδομάδα μετά την τοποθέτηση των μηχανισμών, μπορεί να νιώσετε ενόχληση ή πίεση. Είναι φυσιολογικό, καθώς τα δόντια ξεκινούν να μετακινούνται. Μπορείτε να πάρετε κάποιο παυσίπονο (Depon / Panadol / Nurofen) και σε λίγες μέρες θα τα έχετε συνηθίσει.

 

Έχασα/Ξεκόλλησε/Έσπασε το συγκρατητικό:
Επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν για να το κολλήσουμε ή να το αντικαταστήσουμε. Μην αργείτε , τα δόντια μπορεί να μετακινηθούν!!

 

Comments are closed.